WK-STAND | VERSTAPPEN BOUWT VOORSPRONG VERDER OP NA MACHTSVERTOON

Max Verstappen heeft in de Chinese sprintrace zijn voorsprong in het wereldkampioenschap weten te vergroten, dankzij een overtuigende sprintzege. De Nederlander maakte korte metten met de coureurs die voor hem van start waren gegaan, terwijl de voornaamste uitdagers in het kampioenschap veel meer moeite hadden om posities goed te maken. Lewis Hamilton pakte zijn beste puntenscore van het seizoen.

Verstappen opende het weekend bij de terugkeer in China met de maximale score nadat hij in de eerste helft van de korte race al de leiding veroverde. De sprintzege levert Verstappen acht punten op, waardoor hij zijn totaal opschroeft van 77 tot 85 punten. De 26-jarige Limburger bouwde een grote voorsprong van ruim dertien seconden op in de korte race.

Achter de Nederlander eindigde Hamilton als tweede. Dat levert de 39-jarige coureur zeven punten op, terwijl het totaal na de eerste vier weekenden slechts op tien stond. Voor Hamilton dus de beste score van het seizoen, maar de Mercedes-coureur blijft vooralsnog wel negende in het kampioenschap staan. Sergio Pérez wist van P6 op te klimmen naar de derde plek, en komt daarmee op 70 punten te staan. Dat betekent dat Verstappen nu vijftien punten voorsprong heeft.

Red Bull en Mercedes lopen uit

Achter Pérez eindigden Charles Leclerc en Carlos Sainz als vierde en vijfde. Het gevolg is dat er geen enkele positiewijzigingen zijn in de stand van het wereldkampioenschap, en de gehele top zeven van het kampioenschap uitliep op de eerste achtervolger in de puntenstand. Bij de constructeurs deed Red Bull Racing met veertien punten ook goede zaken eten opzichte van de negen punten van Ferrari, waardoor het verschil nu 26 punten is. Mercedes pakte acht punten, terwijl Aston Martin puntloos bleef, en dus liep de Duitse fabrikant flink uit op het team van uitvaller Fernando Alonso. Het verschil was eerder nog maar één punt, en bedraagt nu negen punten.

Bekijk hier de volledige WK-stand

2024-04-20T03:54:48Z dg43tfdfdgfd